Klinisk Psykolog

Vad är skillnaden mellan en Psykolog och en Psykoterapeut?

Skillnaden mellan en psykolog och en psykoterapeut är att en psykolog är utbildad för en bredare spektrum av arbetsuppgifter såsom undersökning, diagnostik, utredning och behandling, medan psykoterapeuter fokuserar på att hjälpa människor med metoder för psykoterapi. Både psykologer och psykoterapeuter kan ha samma utbildning, men det är vanligt att psykologer har mer utbildning inom forskning och psykometri jämfört med psykoterapeuter.

När ska jag gå till en psykolog?

Det beror på varför man vill gå till en psykolog. Om man känner att man har svårt att hantera vardagsproblem eller känslor, eller om man har en diagnos som kräver behandling, kan det vara lämpligt att söka hjälp hos en psykolog. Det är också viktigt att känna till att det finns många olika typer av psykologer och olika metoder för behandling, så det kan vara bra att undersöka vilken typ av hjälp man söker och vilken typ av psykolog som kan erbjuda det.

Vad är en psykoterapeut?

En psykoterapeut är också utbildad och certifierad för att hjälpa människor med psykologiska problem och svårigheter, men de fokuserar på att hjälpa människor genom att använda olika metoder för psykoterapi. Psykoterapeuter kan ha olika bakgrund och utbildning, men de flesta har en utbildning i psykologi eller en relaterad disciplin, samt specialiserad utbildning och erfarenhet inom psykoterapi.

Kontakta mig idag!

Jag kan hjälpa dig att upptäcka hinder, drömmar och visioner inom dig själv, vilket påverkar alla dina relationer. Vi kan arbeta tillsammans för att förbättra kommunikationen och förståelsen inom din familj eller hitta lösningar på dina personliga utmaningar.

Kontakta mig